Blandt iværksættere og selvstændige er der en tendens til at fokusere på, at de arbejder ekstremt mange timer hver uge. Der er intet galt med hårdt arbejde, men det kræver en god arbejdsstuktur, hvis det også skal føre til succes.

Ellers risikerer du at arbejde hårdt uden at nå noget.

Uden struktur er det let at ende med at arbejde alt for mange timer, hvor du ikke føler, at du når noget. Hvis du fortsætter sådan for længe, risikerer du at få stress, da du aldrig føler, at du når de ting, som du gerne vil.

Her er nogle råd til, hvordan du kan skabe en bedre arbejds-struktur i din hverdag.

 

Skab resultater ved hjælp af struktur

Ugeplanlægning

Hver uge laver du en plan for, hvad du skal opnå i den kommende arbejdsuge. Hvornår du planlægger det, er sådan set ligegyldigt. Nogen kan bedst lide at gøre det om fredagen, mens andre hellere vil gøre det mandag morgen.

Her er det i orden at prøve sig frem. Det er individuelt, hvad der virker bedst for én. Nogen kan godt lide at gå til weekend med viden om, hvad de skal arbejde med i den kommende uge. Det giver mange en indre ro.

Andre kan godt lide at starte mandag morgen med et lille morgenmøde. Hvis du arbejder alene, kan det være dig og din morgenkaffe/te. Her kan du få planlagt hele din uge.

Det vigtigste er, at du får kortlagt din arbejdsuge.

Dagsplanlægning

Når du har din uge-planlægning på plads, har du langt bedre styr på, hvilke arbejdsopgaver du skal nå i løbet af ugen.

Arbejdsopgaver ændrer sig hele tiden i virksomheder. Deadlines kan blive skubbet frem. Mens andre ting bliver udskudt.

Derfor er det en god idé at starte din morgen, eller inden du går hjem med at planlægge din arbejdsdag. Det kan være, at der er nogle ting, som du godt kan se, at du ikke når denne dag.

Planlæg ikke for mange ting

Lad nu være med at planlægge din arbejdsuge og arbejdsdag sådan, at du ender med at få stress.

Less is more

Hvis du pludselig får nogle opgaver, som du skal løse, nytter det ikke noget, at du slet ikke har noget luft i din kalender. Hvis du har booket hele din uge, skrider det hele, hvis du en dag bliver nødt til at flytte en arbejdsopgave til dagen efter.

Det går ikke, da ideen ved struktur er, at du ikke skal stresse dig selv unødvendigt. Derfor nytter det ikke noget, hvis du pludselig får stress af din struktur.

Planlæg konservativt så du er sikker på, at du kan nå det hele. Vælg evt. en arbejdsdag som er planlagt til alle de ting, som du ikke nåede de andre dage.

Jeg håber, at dette indlæg får dig til at planlægge din tid bedre, så er jeg sikker på, at du opnår dine mål.

Hos Realiseringsmetoden arbejder jeg meget med at hjælpe folk til at nå mere i deres arbejdsliv. Jeg har udarbejdet planlægningsværktøjet “Få det gjort,” som jeg sender til dig, når du tilmelder dig Realiseringsmetodens nyhedsbrev.

Hvordan planlægger du din arbejdstid?