Bare den fandtes. Den enkle opskrift på succes. Og så alligevel. Er det ikke meget befriende at vide, at der er mange forskellige opskrifter? Der er nemlig en masse mennesker omkring dig, der har opnået succes på forskellige måder. Hvorfor ikke lære af dem?

illustration-af-mand-der-laver-mad-efter-kogebog

Glem den dybe tallerken

Mange af os har en tendens til at tro, at vi skal opfinde den dybe tallerken, hver gang vi sætter os et nyt mål. Vi tror, at det kun er vores egen måde, der kan hjælpe os med at føre netop dette mål ud i livet. Men det passer ikke.

Jeg coachede på et tidspunkt, Matthew, der lige var startet som selvstændig ejendomsmægler. Hans forretning gik ikke som han havde håbet. Første gang vi mødtes spurgte jeg, om han kendte en succesfuld mægler. Det gjorde han, og vi aftalte at han skulle invitere ham på frokost og simpelthen spørge ham, om det var i orden, at han spurgte ind til hans successtrategi.

Det var det, og da jeg mødte Matthew igen, havde han med stor succes gjort som den anden mægler. Han havde blot tilpasset det, han havde fået at vide, til sin egen forretnings størrelse, og overtog og efterlignede så i øvrigt sin mere erfarne kollegas stil, overbevisninger og fokus.

Spørg, hvis du vil lære

Lige som Matthew kan du også lære af andres succes. Og hvorfor skulle du ikke det? Du kan starte med at lave en liste med navne på personer, der inspirerer dig, personer, som er i deres karriere, hvor du selv ønsker at være om nogle år, eller personer, som arbejder med opgaver, du gerne vil arbejde med. Det behøver ikke være mennesker, du kender godt. Det kan også være venner af en ven eller personer, du har mødt til en konference eller på et socialt medie.

Kontakt nu personerne på din liste. Ring dem op, send dem en email, inviter på kaffe. Og spørg dem så, hvordan de er nået til, hvor de er i dag. Du vil blive overrasket over, hvor gerne succesrige mennesker deler ud af deres erfaring. Husk blot at være ærlig i forhold til dit formål og oprigtigt interesseret i dem og deres arbejde.

Hvad du ser i andre indeholder du selv

Du har måske også rollemodeller, det ikke sådan lige lader sig gøre at drikke kaffe med. Derfor kan du lære noget alligevel. Ofte tror vi, at alle andre er meget klogere, bedre, og mere succesfulde end os selv.

Sandheden er nærmere, at hvis andre personer har nogle styrker, som du er tiltrukket af, så indeholder du dem også selv. Så prøv at tænke på tre mennesker, som du virkelig beundrer. Hvilke styrker ser du i dem? Kan du finde og fremelske de styrker i dig selv?

Hvis den alligevel fandtes, den enkle opskrift på succes, så ville den hedde: Omgiv dig med mennesker med succes, stil spørgsmål og tag deres strategier og styrker til dig på en måde, der giver mening for dig.