Salg er mange ting, og hvor hvad du tjener kommer blandt andet til at afhænge af, hvor dygtig du er til at sælge. Men du behøver ikke sælge på en bestemt måde, så længe du sælger.

Det vigtige, når du skal sælge er at finde en metode, der føles naturlig for dig. En metode hvor det IKKE føles som salg men blot føles som om, at du fortæller energisk om dit produkt til andre.

illustration-af-en-klovn

Prøv at sætte det i en anden kontekst

Du har set en super fed film på plakaten i biografen, som du gerne vil have kæresten med ind og se. Hvad gør du for at overtale hende? Du sælger filmen til hende.

Du har fundet et kursus, som du gerne vil tage og skal fortælle din chef om det. Hvad gør du for at overtale ham til at overveje det, og sige ja til at I skal afsted? Du sælger kurset, det gode outcome og din glæde til ham.

Salg kan foregå i mange sammenhænge. Du er til et bryllup og taler med en herre med egen virksomhed, som skal bruge en tømrer. Din fætter er lige blevet færdiguddannet som netop det, så hvad gør du for at de to parter kan komme til at tale sammen? Du anbefaler de to at stikker hovedet sammen og taler pænt og godt om din fætter.

Hvordan finder du ud af hvordan du i forvejen sælger helt naturligt?

Lav denne øvelse; Sæt dig ned og brainstorm over beslutninger, projekter og andre sammenhænge, hvor du fik din ide eller dit ønske igennem. Find eksempler både privat og arbejdsmæssigt.

Gennemgå hele listen og i en kolonne ved siden af, skriver du hvordan og hvad du gjorde. Kig listen igennem – ser du et mønster?

Får du oftest projekter igennem, når det er noget du virkelig brænder for – og dermed slet ikke tænker over, hvad du skal fortælle modtageren om?

Kan du tale om dit emne/produkt flere gange på samme aften til forskellige mennesker, og stadig synes det er spændende?

Er du bedst til at servere dit budskab i uformelle rammer til en fest eller en reception?

Kan du bedst lide at være lidt anonym, og fortælle om din ide over telefonen?

Find ud af hvilken kontekst der virker for dig. Det kan være du skal gå til en masse messer og gratis foredrag, hvor du kan møde din målgruppe. Det kan være du skal afholde et gratis webinar på nettet, for at finde dine interessante kunder.

The Sky is the Limit – så vær endelig kreativ og leg med det.

Now – Go get them!