Sandheden er ilde hørt, men jeg har tænkt mig at give dig den alligevel.

Sandheden er, at du og jeg vil forblive på arbejdsmarkedet, til vi går i graven.

Af samme grund vil vi aldrig gå på pension.

Fastansættelser vil blive undtagelsen frem for reglen, og viden er noget vi finder hos hinanden frem for på skolebænken.

Hvis du tror, at vi befinder os i et samfund, hvor der eksisterer alt for få arbejdspladser, så tager du fejl.

Der er rigeligt med arbejde, men det handler om, at du og jeg skal skabe vores eget arbejdeog blive dygtigere til at definere os selv på ny, i forhold til de kompetencer vi besidder og så
identificere behovet i markedet.

Du skal ikke holde vejret, hvis du regner med, at politikerne får skabt flere arbejdspladser lige foreløbig.

Tænk over det. Vi befinder os i en skrøbelig økonomi, og alle tager en risiko, uanset hvilken handling vi foretager os, men vi kan være med til at skabe et fuldstændig fleksibelt arbejdsmarked, hvor vi selv i højere grad kan påvirke de projekter, vi påtager os.

Virksomhederne poster enorme summer i feriepenge, pension, sygefravær og lignende ved at fastansætte en kompetence, men ved at hyre den selvsamme person som en virksomhed, skal der ikke længere bugdetteres med
feriepenge og sygefravær, men istedet kun en betaling for den enkelte ydelse – alle vinder!! !

“Er du da vanvittig?”, tænker du sikkert.

Måske!

pige-der-spejler-sig

Sandheden er også at janteloven ikke eksisterer! Ja, du hørte helt rigtig. Der eksisterer dog en folkesygdom, der gør, at vi alle går rundt og slår os selv i hovedet med tanken: “Jeg er ikke god nok, jeg er ikke god nok!”. Drop det og kom videre i teksten. Der er et paradigme-skifte igang, og medier og politikere luller os alle i en stille søvn, da de kun vælger at fokusere på hvor få arbejdspladser der er, hvilket tøj politikerne køber og løsningen på det hele er, at vi skal holde os beskæftiget ved at uddanne os, så vi bedre kan bidrage til arbejdsmarkedet(?)

“Hvad skal jeg så gøre, siden du har alle svarene?”, råber du sikkert mod skærmen. Bare læs videre.

Du skal op af stolen, hen til spejlet og se dig selv i øjnene. Nu har jeg fortalt dig sandheden, så hvordan vælger du at handle i forhold til den? Få skabt dit eget arbejde, bliv selvstændig. Skab indhold i dit liv som gør dig lykkelig og tilfreds. Få ro på mavesåret. Dit liv skal ikke være en stræben efter at nå din alderdom og pension. Hele ideen om et langt otium kan du godt pakke langt væk i rejsekufferten.

Er det ikke forunderligt, at vi lever et liv, hvor vi stræber efter ikke at arbejde og beskæftige os med det vi elsker, når vi bliver gamle? Se blot alle de udøvende kunstnere, musikere etc. De bliver ved til de dør! Vi er alle kunstnere, og vi bør alle blive ved – helt til sidste vejrtrækning. Du skal istedet tage nogle velovervejede pusterum i livet for at holde momentum og efterfølgende vende tilbage med ny energi.

Du skal kigge i dit spejl hver dag. Hver dag skal du spørge dig selv: “Gør jeg det rigtige? Er jeg lykkelig?”. Hvis svaret er nej, så giver du ikke op – du korrigerer dit liv, træffer andre beslutninger, koncentrerer dig om andre arbejdsopgaver, søger andre projekter. Drømmen om et 8 til 16 job med en god pensionsordninger og udsigt til ansættelse mange år frem er for længst brast, men glæd dig istedet over den fleksibilitet du nu står overfor!

Du skal tage magten i dit liv – du er kompetencen, du er den uundværlige, du er den de andre gerne vil lege med!! !

Står du foran spejlet nu?

Danny Dario Winandy