Ejer du en virksomhed, der drives i selskabsform (ApS eller A/S), kan du frem til den 20. november 2013 vælge frivilligt at betale skat af det, din virksomhed har tjent i 2013.

Hvorfor skal jeg betale skat før tiden? Jeg ved jo ikke, hvad jeg kommer til at tjene resten af året, tænker du sikkert. Og det er meget naturligt.

Men faktisk kan der være penge at spare ved frivilligt at indbetale skat forud. Det afhænger af den rente, du får i banken eller den rente, du betaler i banken.

Hvis din virksomhed er nystartet og er under tre år gammel, opkræver SKAT ikke løbende skat, og du bør derfor læse videre her.

illustration-af-mand-der-slaeber-kaempe-pose-penge

Kan det betale sig at indbetale skat frivilligt?

En tommelfingerregel er, at hvis din virksomhed har penge stående i banken til en rente på mere en 5,1 % før skat, kan det bedst betale sig at vente med at betale skat til november 2014, hvor den automatisk opkræves.

Hvorfor? Fordi den rente, du får i banken, er højere end den rente, du skal betale for restskatten til SKAT.

Har din virksomhed penge stående i banken til en rente på 5,1 % eller under, vil det være en fordel for dig at betale skat nu. Hvis du først betaler skat for din virksomhed i 2014, skal du nemlig betale renter af beløbet. Og en bankrente på under 5,1 % opvejer ikke den rente, du skal betale til SKAT.

Det samme regnestykke gælder, hvis din virksomhed har mulighed for at tage et lån til en rente på 5,1 % eller lavere. I det tilfælde vil det også være en fordel at betale skatten allerede i år.

Tjen på for høj indbetaling

Får din virksomhed en rente på 0,4 % eller mindre i banken, kan det betale sig at betale et højere beløb frivilligt, end den skat, du regner med at skulle betale for indkomståret 2013. Årsagen er, at den rente, SKAT betaler for for meget indbetalt skat, er højere end den rente, din virksomhed får i banken.

Hvis du ikke foretager dig noget, opkræver SKAT automatisk skat for indkomståret 2013 om et år – den 20. november 2014.

Udklip

Skattekonto

Har du været inde og tjekken virksomhedens skattekonto for nylig?

Skattekontoen blev tilgængelig i TastSelv i starten af september 2013. Det har tidligere været vanskeligt at få et overblik over de samlede udeståender med SKAT, men det får du med denne konto.

Du bør løbende logge på TastSelv for at afstemme skattekontoen. Det sikrer, at der ikke er beløb, som mangler at blive betalt og dermed undgår du renter.

Her kan du kan læse mere om skattekontoen.