Få kundernes sidste penge i det her regnskabsår

Hvis du sælger B2B, har du sikkert flere gange ærgret dig over, at du ikke har  haft de samme muligheder for at sælge julegaver, som dem, der sælger B2C.

Men du kan også sagtens udnytte december. Ikke nødvendigvis (kun) til firmajulegaver. Mange virksomheder har et regnskabsår, der løber til årets udgang. Derfor kan de have strategiske grunde til at bruge penge i december. Sagde hun af erfaring.

Det kan du lægge din markedsføringsstrategi efter.

For kunden kan sikkert sagtens bestille og betale mange af dine ydelser eller varer i år. Og få dem leveret til næste år.

Hvis du indfører klippekort ligesom mig, ligger den lige til højrebenet. Kan du estimere tidsforbruget for kundens opgave, kan du sælge klippekort i flæng, få ordren i hus og levere til næste år.

Derfor plejer jeg at nævne mine klippekort i mine nyhedsbreve hvert år i december.

Skru op for charmen

I år gjorde jeg endnu mere ud af det.

Siden i sommers har jeg vidst, at jeg ville hæve mine priser, inden året er omme. Mine timepriser stiger fra 1.400 til 1.500 kroner, og klippekortene stiger tilsvarende. Og det er helt bevidst, at priserne stiger i december.

En af grundene er, at jeg nu giver kunderne to grunde til at købe klippekort i december:

  • De kan bruge resten af pengene for 2014
  • De sparer stigningen ved netop at bruge 2014-pengene hos mig i stedet for en anden leverandør

Og endeligt er der ved flere af mine ydelser (eksempelvis hjemmesiden) en rigtig god gå-på-ferie-følelse ved at have besluttet sig for at betale sig fra opgaven før ferien. Og ikke skulle tænke over et så stort projekt i løbet af ferien. Jeg har lukket mange handler på sætningen ”Hvis du beslutter dig nu, kan din hjemmesidetekst være færdig, når du kommer tilbage fra ferie.” Den gælder også til juleferien.

Jeg ved, at mange selvstændige også trænger til at sætte priserne op. Måske kan du også bruge årets skiftende måneder og sæsoner som anledning for nye tiltag.

Du har måske andre ideer til, hvordan årets måneder kan bruges  til at sælge mere.

I så fald: Feel free til at dele med os andre her: