Forleden var jeg ude på min vanlige aftentur på Pinterest. Jeg elsker at slutte aftenen af med at blive inspireret af alt – lige fra god stil og lækker mad til fede quotes og musthave gadgets. Ja, og ting jeg slet ikke vidste, der kunne inspirere mig!

Jeg støder ofte på fede blogs om alverdens forskellige ting. Denne aften stødte jeg på én, som jeg bare måtte følge! Jeg måtte sikre mig, at jeg fik besked næste gang, der var blogindlæg!

Det kunne jeg bare ikke!

Bloggen manglede nemlig en oversigt over ‘follow options’.

Nu var jeg heldigvis en tålmodig og ivrig læser, så jeg gav ikke op. Jeg zoomede ind på min iphone, og fortsatte jagten efter subscribe-to-blog-features.

Til sidst fandt jeg en lille anonym tekst, der linkede mig over til bloggens RSS-link.

Det var den eneste option jeg fik. Lad mig bare sige det; RSS er ikke, hvad det har været!

Efter Google lukkede for signups på deres Google Reader, har bloglæsere verden over gispet efter at finde et nyt system, der kunne give dem samme samling af RSS-feeds.

Da jeg endnu ikke er blevet rigtig gode venner med andre RSS-readers, ej heller Feedly, måtte jeg gå tomhændet fra bloggen uden lovning på, at jeg ville høre fra dem igen, når der var nyt.

Æv. Sådan skulle det nødigt gå dine læsere!

Tjek signup-mulighederne på din blog

  • Er det nemt at finde ud af, hvordan man følger din blog?
  • Har du flere muligheder end én? (Overvej, hvad det rigtige er for dig – RSS alene er i hvert fald ikke længere nok)
  • Er det nemt at signe up?

På mine egne blogs har jeg følgende follow-options:

På min Divablog.dk og bloggen på dortelytje.com har jeg brugt følgende signup-muligheder:

  • Mail subscription (Jeg bruger Mailchimp, som selv henter indlæg via RSS og sender automatisk til listen, når der er nyt indlæg)
  • Bloglovin’
  • RSS

Mailchimp

…anbefaler jeg fremfor f.eks. Jetpack, da jeg ikke har mulighed for at deaktivere udsending af blogposts til dem, som har signet op via Jetpack.

Jetpack betragter vist nok mine signups som deres. Jeg kan heller ikke eksportere mine signups til en anden platform.

Det betyder i praksis at mine jetpack-signups er dobbelt-konfekt i øjeblikket.

De får nemlig besked BÅDE fra Jetpack og Mailchimp….og jeg kan intet stille op udover at opfordre dem til at unsubscribe fra Jetpack listen fremfor Mailchimp.

Bloglovin’

…er pt. det bedste alternativ til Google Reader. Et sted, hvor du kan følge de blogs, som har koblet sig på denne service. Det har rigtig mange blogs. Jeg får personligt ikke selv tjekket ind på bloglovin’ for at læse de blogs, jeg følger – hvilket er problematisk.

Illustration af gravsted med gravsten og en zombiehånd

Nogle gange genopstår funktioner og trends fra de døde

RSS

….Jeg bliver ofte spurgt om RSS er død!

Det er den ikke. På mine blog workshops, anbefaler jeg stadig, at man giver sine læsere muligheden for at hente indlæg via RSS.

RSS er en tjeneste, som automatisk giver læseren besked, når der er nyt på bloggen. I stedet for at læseren selv skal ind og tjekke, om der er nye indlæg – så får de automatisk besked. Denne tjeneste hittede inden de sociale medier ramte verden, men den har faktisk stadig sin berettigelse, hvis du spørger mig!

Mange i blog-verdenen holder vejret: Kommer der en afløser for Google Reader, som folk tager til sig på samme måde? …Og tør man drømme om, at den nye afløser OGSÅ er tilgængelig i Flipboard?

For så skal du lige se RSS komme tilbage i et blæret comeback!

Sociale Medier

Naturligvis kan du også henvise til, at man kan følge dig/din blog på; Facebook, Pinterest, Instagram.

Personligt har jeg faktisk selv blogs, jeg følger via Facebook. Hvis bloggerne er søde til at dele deres blog-indlæg på siden.

De Facebook-sider/blogs, som jeg virkelig gerne vil følge, får jeg nemlig notifikationer fra ved indlæg, og på den måde får jeg –  om ikke andet – besked om nye indlæg.

Så hvad anbefaler jeg?

Jeg anbefaler at du placerer en signup-box et meget tydeligt sted.

Og jeg anbefaler, at du bruger Mailchimp til at håndtere udsendelsen af blog-indlæggene.

Jeg anbefaler nemlig ALTID, at man starter med at ‘opbygge email-liste’ helt fra starten. 🙂