Der  findes så mange med produktivitets -værktøjer, -bøger og -systemer, der kan hjælpe os til at blive mere effektive. I videoen ovenfor deler jeg den ting, som har gjort den største forskel for min produktivitet.

Fra tanker til handling

Sidste år faldt jeg over 750words.com. Kort fortalt gælder det om at skrive mindst 750 ord per dag. Du skriver til dig selv – en slags journal.

Du får automatisk statistik på skrivehastighed, volume, og en ret sjov statistik på dine følelser m.m. (hvis du skriver på engelsk). Uden at vide hvad jeg gik ind til, tilmeldte jeg mig og besluttede mig for at give det et forsøg, de næste 30 dage. At skrive er én af de ting jeg altid gerne har ville gøre mere konsekvent, da jeg føler mine tanker igennem skriveriet bliver mere strukturerede.

Det viste sig, at være en af de bedste ting, jeg nogensinde har gjort for min produktivitet.

Her er fx nogle af de største ting, der skete I løbet af de 30 dage.

1. Jeg besluttede mig for at stille op til IRONMAN Copenhagen, trods jeg lå indlagt med dengue feber I juli måned, og at venner, familier og læger anbefalede jeg ikke gjorde det.

2. Jeg ansatte en Manager til kontoret I Indonesien. En stor økonomisk og kulturel beslutning. Nu fyret (en beslutning jeg også har taget gennem in journal).

3. Vi lavede rekordomsætning i 24Slides trods hele teamet var væk i 10 dage. Måske et tilfælde, eller måske fordi jeg har været mere fokuseret end tidligere.

Det er blot et  par  af de eksempler som står klarest, når jeg tænker tilbage.

Det vigtigste er dog, hvordan det har ændret resten af min dag og den ekstra selvrefleksion, 750words.com har givet. I stedet for at starte med at tjekke emails, facebook eller Podio, så starter jeg med at skrive. Det giver en struktur og motivation for resten af dagen.

Mine tanker og idéer blev gennemtænkt og I mange tilfælde konverteret til handlinger. Der skete en masse ting den måned og jeg tog nogle svære beslutninger, som jeg ikke ville have taget ellers. Jeg skrev, som om jeg havde en samtale med mig selv. Her er et kort uddrag af noget jeg skrev i sidste måned.

Forvent ikke atdet giver mening, men blot for at give en idé af formen:

Så er vi på den igen. Kl er 830, yeah baby!

Jeg er max drift I øjeblikket.

Der er jo også en del af det som giver salg, føler bare ikke der sker noget udvikling.

Men jeg har jo gang I nogle gode ting. Fx mine videoer og de blogindlæg jeg har lovet. De skal jo eksekveres.

Så er det også vigtigt at jeg bliver skarpere på, hvad jeg gerne vil med min virksomhed.

For medarbejdere, for kunder og for mig selv. Hvad er mit bud lige nu?

shelle_video_kraes_01

Sådan kommer du igang

Jeg er stor fan af at sætte baren lavt, når det handler om nye vaner. Det er repetitionen der gør, at du kan blive ved, ikke hvor mange ord du skriver. Du kan starte med at skrive 50 ord, det tager nemlig kun 1 minut, og så er der ligesom ikke nogen undskyldning.

1. Commit til at gøre det som det første hver morgen. Det betyder, at så snart du åbner computeren, så starter du med at skrive.
2. Sæt et latterligt lavt mål: 50 ord / dag. Du må gerne skrive mere, men minimum 50 ord. Hver dag, også I weekenden. Og hvis du ikke har din computer, så skriv på din tlf. Det er 50 ord 🙂
3. Lad vær med at tænk over hvad du skal skrive. Bare skriv. Det er til dig selv. Forestil du bare skriver dine tanker ned. Formålet er at få tanker nedskrevet, intet andet.
4. Hvis du alligevel blokere, så svar på følgende: Hvad er min vigtigste to do idag? Hvordan kan jeg komme tættere på mit mål om x?

Prøv det af en uge, og evaluér hvad du har fået ud af det (skriv det ned). Så finder du hurtigt ud af om det er noget du vil fortsætte med. For lidt inspiration, så læs nogle af anmeldelserne på 750words.com.

Jeg er nysgerrig, hvilke daglige produktivitetsritualer har du? Del din erfaring I en kommentar.