Når du driver egen virksomhed, vil du en gang i mellem blive ramt af en frygt for, om du er god nok, om det kan lykkedes og alt det der andet pjat din bevidsthed og dit ego finder på.

Det er vigtigt, du er opmærksom på, når det sker og hvordan du håndterer det.

Det handler om at være forberedt på det, da det sker for os alle sammen.

Derfor er det super vigtigt, at de mennesker, du omgiver dig med, bakker dig op og tror på dig.

De skal være dine stålfaste støtter, når du selv mister troen. Det er rigeligt, at man skal overbevise sig selv om, at det kan lykkedes.

Men det er helt urimeligt og utrolig energikrævende, hvis du også skal overbevise alle mulige andre og hele tiden holde dem med oppe i gear på din ide.

illustration af to der high fiver

What to do, når …

Måske har du prøvet det? Du har stået foran en opgave, og kan mærke at energien er væk eller er godt på vej til at sive ud af porerne på dig og efterlade dig, uden overskud, tro eller vilje til at trampe igennem og ”go for gold” på dit mål. Det kan være en eksamen, en jobsamtale, et kundemøde eller noget helt andet.

De fleste af os har stået lige der og ærgret os bagefter.

Jeg vil anbefale dig at tage en powertalk. At du prioriterer en powertalk lige der med det samme, også selvom det bare er 2 minutter.

Din powertalker, er en person, du ved, at du kan ringe til og efter bare 2 minutter har de løftet dig ud af de dumme tanker. Måske er din powertalker ikke selv bevidst om at have den effekt på dig.

Tænk over situationer, hvor du har oplevet at nogen, måske uventet for dig, evnede at løfte dig, så du gav slip på de dumme tanker og kom på ret kurs igen.

Du kan sagtens have flere forskellige powertalkere, som du benytter i forskellige situationer.

Prøv at tænke efter – hvem deler du ærligt oplevelser og nederlag med? På arbejdsområdet? Omkring dit parforhold? Din bedste ældste veninde? Din Mor? En tidligere chef eller kollega?

Skriv ned, hvem du kan regne med

Det er meget forskelligt hvem vi bruger som powertalker – og her er der ikke nogen rigtige eller forkerte valg her. Men det handler om at være gode til at trække på dem der kender os så godt, at de ved lige hvilken knap, der skal trykkes på for at få os i et andet gear.
Det er stærkt undervurderet og virkelig sundt for sjælen, at sætte navn og ord på, hvem der er god til at give os energi på vores projekter. Lav en øvelse med dig selv, hvor du laver en liste over dine powertalkere.
På listen skal stå navnene på de mennesker, du ved du kan trække på for god, positiv energi, input eller støtte.

Skriv ud for hvert navn, hvilken egenskab den person besidder, som er god for dig og hvad hun er god til at hjælpe dig med.

Giv også af dig selv til andre – det giver energi

Hvis du vil blive god til også at give powertalks til andre, spotte hvem du kan hjælpe, så lav en tilsvarende liste over hvem der kommer til dig med problemer eller udfordringer?

Hvor henne og for hvem ‘powertalker’ du?

Du vil med garanti opleve, at du får mere overskud af at have givet af dig selv til andre.

Udfordringen er så at bruge dine ‘powertalkers’!

Det er ikke meningen vi skal klare os selv gennem alt i vores liv – og vores powertalkers er vigtig nøglepersoner til vores velbefindende.

‘Power on’ – og god fornøjelse