ComplaintButton

 

Vi kan have masser af gode grunde til at synes, at vi har ret til dit eller dat, og at nogen skal gøre noget for os. Men jeg vil sige to ting til den tankegang: Hvor interessant er det lige? Gør det dig glad? Jeg tror det ikke.

Der er altid 100 ting at klage over. Helt sikkert. SKATs selvbetjening, ventelister til det ene og det andet, gadestøj, internetforbindelsen, dårlig service, kedelige taler osv. Nu har jeg nævnt en masse ting for at få dem ud af verden. Men det er bare hyggebrok. Indimellem brokker vi os også over noget,  som vi faktisk kan få meget  ud af at arbejde  med.

Måske brokker  vi os over en dårlig  arbejdssituation. Eller over vores  parforhold. Og måske ligger der i vores brok alvorlige udfordringer, som vi skal kigge dybere på for at kunne løse dem og lægge dem bag os.

Men skal vi konstant være i en tilstand af kronisk  brok? Skal brokradaren altid være slået til, klar til at registrere noget,  vi kan brokke os over.

Jeg tror det ikke. Og jeg tror heller ikke, at du synes, det er en god idé. Uanset  hvad,  så har  du et valg. Lige nu.

Enten  skal du gøre noget ved det, eller også skal du holde op med at brokke dig. Ikke fordi du er træls  at høre på,  når  din plade  sidder  fast i samme rille. Men for din egen skyld. Har du virkelig lyst til at være sådan en, der lever et liv, du ikke har lyst til, og så samtidig gå rundt  og brokke dig over det? Sikkert ikke. Der er kun en, der kan gøre noget ved det. Og gæt, hvem det er…

Ja, det kan være uoverskueligt, og ja, jeg ved godt, det kan føles vildt og sindssygt og på alle måder  angstfremkaldende at skulle  beslutte dig for at ville gøre noget  radikalt andet  i dit liv.

Måske tænker du: ”Jeg aner  jo ikke, hvad  jeg vil. Kan jeg overhovedet finde ud af noget som helst? Tænk, hvis jeg aldrig finder ud af det!” Men jeg lover dig, at når du tager dig selv så alvorligt,  at du vælger,  hvad du vil, og så gør det 100 procent, så bliver du gladere, end hvis du lever et liv, du ikke har lyst til.

Det er meningen du skal være glad for det liv, du lever. Det er jo det liv, du har valgt at leve.

Tænk, hvis du var fri, havde det godt med dem, du elsker,  og nød dit arbejde.  Så ville du hver aften gå i seng træt  og mæt af livet, i stedet  for at falde omkuld af træthed hver aften, fordi du er drænet efter en dag med opgaver, du ikke har lyst til. Hvis du kender dine værdier, kan du vælge det, det gør dig glad. Ikke det, der udmarver dig.