Alle mennesker har tidspunkter på dagen, hvor de arbejder bedst.

For nogen er det om morgenen, når de lige er stået op. For andre er det om eftermiddagen, aftenen eller om natten.

Alt for mange selvstændige er desværre ikke bevidste omkring deres arbejdsmønstre. Derfor bliver deres energi peak perioder måske brugt på at besvare mails, smalltalk med mennesker omkring dem, i stedet for at få skabt de resultater de virkelig ønsker.

Spørgsmålet er, om du er bevidst omkring, hvordan du er mest produktiv og klar i hovedet og om du udnytter det optimalt?

 

Arbejd i dine energi-peak perioder_orange

 

Hvad får du ud af at arbejde i dine energi peak perioder?

Du vil hurtigt opleve, at du får lavet langt mere, end du plejer. Samtidig vil det du laver være af bedre kvalitet, fordi du er alert, skarp i hovedet og gearet til at få noget fra hånden.

Du vil opleve at dine arbejdsopgaver føles lettere at løse, da du har mere energi til at få dem løst. Dvs. du skal ikke først trække dig selv op, inden du går i gang. Du kan gå lige til biddet og gå amok i handling.

Du får klart oplevelsen af at det er meget nemmere at undgå overspringshandlinger. Du ved – alle de små opgaver du laver i stedet for at komme i gang med det store projekt.

Du får løst mange flere opgaver end du er, vandt til. Mere produktivitet mere fra hånden

Kvaliteten af det arbejde, du får lavet i løbet af din dag, vil stige. Du får et højere fokus på at lave et godt stykke arbejde – mere end at få en opgave fra hånden, fordi den skal laves.

På den lange bane, når rytmen i din nye arbejdsdag virkelig ligger fast, vil du opleve at dagen giver meget mere mening for dig. Det vil falde dig mere naturligt, at tage dine opgaver i den nye rækkefølge.

Hvordan finder jeg ud af, hvornår mine peak perioder er?

Lav øvelsen med disse spørgsmål:

  • Sæt dig ned og reflekter over din arbejdsdag i går, og skriv ned hvad du lavede.
  • Hvad fik du helt håndgribeligt lavet i løbet af dagen?
  • Hvad havde du sat dig for, at du skulle lave i løbet af dagen? – Nåede du det?
  • Hvornår føler du dig mest frisk og fuld af energi på en dag? – Eks. Morgen, middag, efter frokost, eftermiddag, aften?
  • Hvordan holder du dig selv til ilden i en opgave? – Når du får lyst til at lave en overspringshandling – hvordan får du stoppet dig selv, så du kan fortsætte med at køre på?

 

Når du har kigget på alle de overstående spørgsmål, kan du med garanti se et mønster. Der er helt sikkert nogle elementer i din arbejdsdag, du skal sørge for at have til stede. Og der vil være ting du skal undgå at have i din arbejdsdag (på dit skrivebord, i din nærhed).

Hvis du er frisk på en udfordring til dig selv, så laver du din køreplan, og så arbejder du stringent efter den de næste 14 dage. Så du får prøvet af, hvor meget mere du får fra hånden og lavet, når du er i dit arbejds Zen – dine peak perioder. Du vil opleve meget højere selvtilfredshed og glæde ved dit job, hvis du tilrettelægger det, så det hænger sammen med dig som person.

Drøn derudaf – og må du få en produktiv fremtid.