Mange iværksættere og selvstændige bruger bil til at komme rundt, hvilket tit også kan være den mest effektive måde, hvis man skal nå mange ting. Det sparer oftest tid at bruge bil som transportmiddel, men bruger du din egen bil, er der nogle udgifter, du skal være opmærksom på. Heldigvis er der rigtig mange måder, hvorpå du kan spare på biltransporten og bruge de sparede kroner på andre mere spændende og potentielt mere profitable måder. Her er 5 tips til at spare på udgifterne til biltransport.

1. Spar på biludgifter

En af de største udgifter ved at bruge bil som transportmiddel er forsikringen. Så hvis du ikke kan undvære bilen så sørg for at have den billigste bilforsikring muligt. Der er mange måder, hvorpå du selv kan sørge for at få den bedste pris. Et eksempel på dette er at fravælge de forskellige tilvalgsmuligheder som vejhjælp, førersikring og lignende. Alle disse tilvalg gør din bilforsikring dyrere, så det er en god ide at overveje grundigt, om du har brug for dem, eller om du kan undvære dem og på den måde spare penge på din årlige forsikringspræmie.

transport_001

 

2. Sammenlign bilforsikring

Priserne på bilforsikringer ændrer sig ofte, og det er derfor en god ide at sammenligne de forskellige selskaber en gang om året. Der kan være mange penge at spare og heldigvis behøver du ikke selv gå ind og besøge alle selskabernes hjemmesider eller ringe rundt. En sammenligningsportal kan hurtigt og nemt sammenligne priserne på bilforsikring

http://www.samlino.dk/bilforsikring for dig, så du både sparer tid og penge. Mange tror, at priserne hos de forskellige selskaber er de samme, men det passer faktisk ikke, og finder du et bedre tilbud, skal du ikke være bange for at bruge det tilbud til at forhandle en bedre pris hos dit nuværende selskab. De fleste selskaber tilbyder stort set den samme dækning og de samme ydelser uanset størrelsen på selskabet, så finder du en billigere pris hos et mindre selskab, skal du ikke være bange for at skifte.

3. Skift bilen ud

Det kan også være en mulighed at skifte bilen ud til en mere økonomisk bil. Eksempelvis er en mindre bil ofte billigere at forsikre end en stor bil både i forhold til ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen, så hvis du har mulighed for det så skift bilen ud til en mindre og spar penge på din forsikring. Der er også den mulighed at køre samkørsel som både kan være godt for pengepungen, men som også er godt for miljøet. Portaler som Gomore.dk tilbyder denne service ved, at du booker et sæde i en bil hos en privatperson. Tit kan du finde ture, der er rigtig billige, og som måske passer perfekt med dine ønsker og din rute.

4. Vurdér om det kan betale sig at bruge egen bil

Hvis du kører mange kilometer privat, kan det ofte godt betale sig at have en firmabil. Hvis du kører mange kilometer for firmaet og får skattefri kørselsgodtgørelse, kan det bedst svare sig at bruge din egen bil. Det er derfor vigtigt, at du grundigt vurderer, om du kører flest kilometer privat eller i erhverv. Der er nemlig rigtig mange tilfælde, hvor det bedst kan betale sig at bruge privat bil. Dog skal du være opmærksom på, at der også er andre faktorer, der spiller ind i forhold til, hvad der bedst kan betale sig, og heldigvis er der rigtig mange hjemmesider såsom Fdm.dk og Bilpriser.dk, som du kan få denne viden fra.

5. Spar på brændstoffet

Benzin og diesel er en del af biludgifterne, som er svære at holde styr på og dermed spare på. Det siger jo sig selv, at dine transportudgifter i høj grad afhænger af, hvor brændstofeffektiv bilen er, og hvor langt du kører og hvor ofte. Tankstationernes priser bliver opdateret efter selskabets listepris hver dag omkring kl. 10, og priserne bliver faktisk justeret i løbet af dagen. Derfor kan det være svært at holde styr på, hvor det er billigst, men på fdmbenzinpriser.dk kan du få et overskueligt overblik over benzinpriserne i Danmark og på den måde sørge for at spare så meget som muligt. Det kræver en proaktiv tilgang men kan i bogstavelig forstand godt betale sig at have styr på.

Selvom de faste månedlige udgifter er nødvendige er det oftest også de mest kedelige penge at skulle af med. Heldigvis er disse 5 tips en rigtig god start til at skære ned på biludgifterne. Så start med dem, og gransk derefter dine andre faste udgifter såsom udgifter til tv, bredbånd, mobiltelefoni og andre forsikringer. De er alle udgifter der kan være værd at gennemgå og sammenligne priser www.samlino.dk på.

Så kom i gang hurtigst muligt så du kan spare penge og bruge dem på langt mere spændende ting der kan gavne dine iværksætter drømme!