Hvis du har fulgt med i skrivelserne omkring online markedsføring på forskellige blogs, så har du nok også hørt, at video er et format i hastig fremgang. Der er rigtig mange mindre, mellemstore og store virksomheder, der har fået øje på værdien i at bruge video på deres hjemmesider og på deres forskellige sociale kanaler.

Ofte er grunden til at bruge video bundet op på data, der beretter om højere konverteringsrater, længere besøgstid på hjemmesiden og bedre resultater i søgemaskinerne på grund af algoritmernes positive syn på brugen af video.

Men ud over de med almindelige målbare parametre, der helt sikkert taler for at bruge video i din markedsføring og på din hjemmeside, så er der også andre rigtigt gode grunde til at benytte sig af videoformatet – grunde af lidt mere kvalitativ art – som jeg vil give nogle bud på i dette indlæg.

 

  1. Video er let fordøjeligt

Alternativet til video er ofte at skrive lange tekster, der kommer omkring alle specifikationer og funktioner ved givent produkt. Den tid, det tager for dig at formulere teksterne, og den tid det tager for dine læsere at afkode din tekst, er en utroligt ‘dyr’ måde at kommunikere på. Dette skal forstås på den måde, at det tager mange kræfter fra både dig og dine kunder at komme frem til sagens kerne.

Når du laver video vil du ofte have foretaget et forudgående arbejde, hvor du planlægger videoens indhold på en måde så det, du fortæller bliver kondenseret og præcist. Hvis du ikke selv er ekspert i dette kondensat af dit virksomhedskoncept, så kan du støtte dig op ad en generel struktur, der virker godt.

Når du har lavet videoen og klippet den ned til et færdigt produkt, så er det en let fordøjelig og nem skalerbar måde at få dit komprimerede og velformulerede budskab ud til en masse mennesker. Mennesker, som ikke skal lægge det store arbejde i at forstå det, du gerne vil fortælle. På den måde sker der et skifte fra at dine kunder skal gøre det tunge arbejde og læse dine tekster – til at du gør arbejdet og gør det nemt og enkelt for kunderne at forstå, hvad du siger. Det er en enorm stor service for kunderne, at de ikke skal bruge deres værdifulde tid på at afkode et knudret budskab, som leveres i forældet format og som kræver masser af kræfter og stor tankevirksomhed fra kunden.

Derfor er en god grund til at bruge video, at det tager arbejdsbyrden af kunden og giver dem en bedre oplevelse af din virksomhed og produkt. Gør dig selv den ulejlighed at servicere kunden med en lækkert produceret video. Når arbejdet er gjort én gang, så er det et godt kommunikationsprodukt, der kan bruges vidt og bredt.

 

  1. Video leverer mere information per sekund

Der er studier af hjernen, der viser, at vi som mennesker har langt lettere ved at forstå visuelt kommunikeret information. Vi kan altså indoptage større mængder af information på kortere tid i billeder, end når det samme budskab er præsenteret i tekst. Forestil dig eksempelvis, at du laver en video på 60 sekunder, der lynhurtigt præsenterer din virksomhed og dets kerneydelser. På de 60 sekunder kan du kommunikere i billeder, lyd og tekst – og du vil på den måde få et meget rigere kommunikationsprodukt med en højere mængde af information per sekund.

Skulle det samme budskab leveres i tekst, ville det tage læseren mange gange længere tid at opnå den samme forståelse for dit koncept, end hvad der er tilfældet med en video. Det at kunne præsentere et koncept på kort tid – og på en underholdende måde – er super vigtigt, hvis du ønsker at dine utålmodige besøgende skal nå at få en ide om, hvad det er du laver – før de forlader din hjemmeside igen. Folk er utroligt utålmodige i deres online opførsel, så det gælder om lynhurtigt at præsentere hvorfor netop du har noget af værdi, som personen på den anden side af skærmen kunne have interesse i at købe eller bruge.

 

  1. Video skaber et vindue mellem dig og kunden

Om man laver video med levende billeder eller man bruger animationer i sin video, så er jeg overbevist om at selve brugen af videoformatet er utrolig vigtigt i etableringen af troværdighed og tillid mellem dine potentielle kunder og dig som repræsentant for virksomheden. Video er bare et langt mere levende medie end billeder i sig selv – for slet ikke at tale om tekst. En stemme, der fortæller og billeder, der viser virksomheden, dens ydelser og produkter er en utroligt transparent måde at tale til din målgruppe på. Det skaber en tillid at kunden kan se en person og høre din stemme. Og det giver følelsen af, at der er mennesker bag navnet. Video kan altså fungere som et vindue mellem dig og kunden, hvor udefrakommende får muligheden for at få et indblik i, hvad det er for nogle mennesker, der arbejder i virksomheden.

Her til sidst vil jeg lige nævne, at video kan være enormt billigt at producere selv. Jeg var til et oplæg med en markedsføringsmand fra Ekstrabladet, der fortalte, at de havde lavet en madvideo om, hvordan man laver chili cheese tops – kun ved hjælp af en mobiltelefon og en computer. Videoen var blevet delt en masse på Facebook og havde rundet 800.000 views, da han viste den inde i Politikens Hus. Kameraerne i vores smartphones er efterhånden så gode, at de sagtens kan bruges til at optage video og lyd af høj kvalitet, der kan bruges i professionelle sammenhænge. Dog skal du huske at vurdere dine egne evner inden for story telling og produktion af video. Og også den tid, du lægger i at producere videoen, da gør-det-selv tilgangen nogle gange kan blive ganske dyr.

Ud over live-footage video kan man også benytte sig af animation, der alt andet lige er en billigere måde at få produceret en video på. Billigere end at hyre et professionelt videohold med lysmand, lydmand, kamerafolk, udstyr og så videre. Så hvis jeg skal komme med en anbefaling til hvordan man laver billigt og godt content, så ville en start nok være at optage egne videoer med mobiltelefonen og redigere disse videoklip i iMovie eller andre programmer på computeren. Næste skridt kunne være at smide lidt penge efter en professionelt produceret animationsvideo, der er et prisbilligt og effektivt alternativ til den fulde live-video løsning.

Jeg vil meget gerne høre, hvordan du eventuelt er kommet i gang med brugen af video – og om du har nogle gode tips og tricks til os andre om, hvordan man kommer godt fra start?